Facta, non verba!

media.jpg
 

31.03.2017 відбулось спільне засідання Громадських рад при ДФС України та Мінфіну

Спільні засідання Громадських рад, які діють при Державній фіскальній службі та Міністерстві фінансів України, мають позитивний результат щодо врахування пропозицій громадськості під час обговорення нормативних актів. Таку думку висловили представники громадськості під час спільного засідання Громадських рад ДФС та Мінфіну, яке відбулося сьогодні, 31 березня.

Так, за словами учасників, Мінфін як орган, що формує податкову та митну політику, та ДФС, що її реалізує, мають можливість висловити як свою точку зору, так і почути позицію громадськості, та спільно досягти компромісу.

«Громадські ради обох відомств мають чудову нагоду на єдиній платформі вирішувати питання, які вкрай важливі для платників, і держави в цілому. Ефект від такої спільної роботи ми вже відчули під час розгляду окремих питань. Тому наші дорадчі органи мають бути якнайширше залучені до відпрацювання проектів нормотворчих документів для збереження балансу інтересів держави та бізнесу», – зазначив голова Громадської ради при ДФС Дмитро Олексієнко.

Учасники засідання обговорили концепцію реформування ДФС, ініційовану Мінфіном та схвалену Кабінетом Міністрів України 29 березня. Зокрема, наголошувалося на необхідності відкритого обговорення за участі громадськості дорожньої карти, яка буде розроблена у рамках впровадження концепції.

Серед питань, які викликали зацікавлення присутніх, стали результати боротьби з корупцією в органах ДФС протягом 2016 та першого кварталу 2017 року, а також перспективи покращення інфраструктури митних постів за рахунок відрахування 10% від перевищення виконання планових надходжень по митним платежам.

Крім того, під час заходу представники громадськості висловили пропозиції щодо підготовки узагальнюючих податкових консультацій з окремих питань, зокрема, формування банківських резервів, а також обговорили питання щодо стану розробки механізму автоматичного заліку сум бюджетного відшкодування ПДВ та переплат в рахунок сплати грошових зобов’язань, критерії оцінки ступеню ризиків при реєстрації податкових накладних тощо. 

Джерело: http://sfs.gov.ua/media-tsentr/novini/291429.html